Ga naar de inhoud
chris schiffer qigong docent wandelcoach nijmegen arnhem

Mijn naam is Chris Schiffer. Zolang als ik me kan herinneren, ben ik altijd gefascineerd geweest door ons als mens, hoe we samenleven en onze rol op deze planeet. Na de middelbare school kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie en yoga en was meteen gefascineerd. Ook al zag ik het toen nog niet: mijn reis van persoonlijke ontwikkeling was begonnen.

Ik raakte gepassioneerd door oosterse filosofieën en bezocht tijdens mijn lange reizen verschillende Yoga Ashrams en Boeddhistische tempels. Mijn reizen eindigden met een opleiding tot Yoga en Meditatie leraar (bij Arhanta Yoga Ashram) en ik begon Yoga en Meditatie te onderwijzen, wat me tot op heden veel voldoening geeft. Daarna kwam ik in contact met het Chinese mens- en wereldbeeld, door het beoefenen van Qigong, Tai Chi en Shaolin Kung Fu. Ik rondde een opleiding af tot Qigong instructeur (bij Ron Wiggers van de Tao Chi Academy) en geef hierin met veel voldoening les. 

Omdat ik ervaarde dat het oosten een enorme hoeveelheid kennis te bieden heeft, zag ik het als mijn taak om de oosterse filosofieën te combineren met westerse praktische filosofieën. Ik ben levenscoaching gaan studeren (bij ILS) en put ook veel uit de studie Humanistiek (aan de UvH) in Utrecht.

Mijn visie is om de lichaamswijsheid van het oosten te combineren met de wijsheden van het westen, met name de Humanistiek. Om hier een beter beeld van te krijgen verwijs ik naar mijn filosofisch onderzoek uit mijn studie De fenomenologie van Qigong, naar mijn video (engelstalig) over meditatie en gelukkigheid en naar mijn video (engelstalig) over het verbinden van oosten en westen.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief!